HØJ LYDISOLERINGSEVNE

 

 

Traditionelt har bedre lydisolering været et spørgsmål om at øge massen/vægten i en konstruktion. Med SL-Dækket er det dog muligt at opnå en meget lydisolerende konstruktion med et blot 22 cm tykt dæk på 375 kg/m2.

 

Som udgangspunkt vil et 22 cm SL-Dæk opfylde kravene til luftlydsisolering, mens det er muligt at opfylde kravene til trinlydsisolering med en meget simpel og billig gulvopbygning.

 

 

Kombination af materialer

 

Buevirkning

Tung beton og letbeton har forskellige egenfrekvenser, som svinger dårligt sammen. Rent teknisk betyder det, at en del af lyden omdannes til varme i stedet for at passere gennem dækket. Denne effekt medvirker til SL-Dækkets høje lydisoleringsevne til trods for dets lave vægt.

  

 

 

 

I datidens Rom blev buer anvendt i stor stil, bl.a. pga. buernes gode egenskaber inden for lyd. En bue er stivere end en lige flade og giver højere egenfrekvenser, hvilket er fordelagtigt, da de sværeste frekvenser at lydisolere for ligger i den lave ende af spektrummet. I SL-Dækket, udformes den selvkompakterende beton som en serie af buer henover de lette betonblokke, der ligeledes bidrager til dækkets høje lydisoleringsevne.

SL-Dk lydisolering

 

LYDTEST


SL-Dækkets lydisoleringsevne er i akkrediteret test foretaget af DELTA blevet målt til:

 

Luftlydsisolering: 57 dB

Trinlydsisolering: 77 dB

 

Se lydtesten af Abeos dækelement herunder.

 

Sammenligning af luftlydsisolering

Høje værdier = bedre lysisolering

 Sammenligning af_luftlydsisolering_SL-Dk_betonelement

 

 

 

SAMMENLIGNING AF trinlydsniveau

Lave værdier = bedre lydisolering

Sammenligning af_trinlydsniveau_SL-Dk_betonelement

 

4 timers brandsikkerhed

 

 

Med en brandmodstandsevne på 4 timer, er SL-Dækket verdens mest brandsikre præfabrikerede betondæk og opfylder således de strengeste brandkrav uden behov for yderligere tiltag.

 

Den høje brandmodstandsevne skyldes selve elementdesignet, hvor den forspændte armering beskyttes af den isolerende og meget brandsikre letbeton. Letbeton består hovedsageligt af LECA (ekspanderet ler), der bogstaveligt talt bliver ”født i ild”, idet det produceres i ovne ved ca. 1.200 grader.

    

Se SL-Dækket blive brandtestet i filmen nedenunder.

 

BRANDTEST

 

 

Se videoer fra Abeo TV