SL-Dæk 

 

SL-Dækket er et nyt og patenteret dækelement udviklet af Abeo A/S. Dækket er baseret på en kombination af almindelig beton og letbeton og udnytter dermed styrken fra den forspændte beton sammen med den lave vægt fra letbeton. Det giver et stærkt letvægts betonelement på 365 kg/m2, som kan håndtere tungere belastninger og større spænd end traditionelle dækelementer.

 

SL-Dækket på 160 sekunder

 

 

Den unikke kombination af forskellige betonmaterialer gør SL-Dækket til en nytænkning af både det præfabrikerede betonelement og måden at tænke i dækløsninger på. Det optimerededækdesign gør således SL-Dækket i stand til at løse en lang række af de udfordringer som et traditionelt betonelement slås med. Foruden lav vægt og lange spænd, er en fordel med SL-Dækket den høje grad af fleksibilitet, der gør det muligt at tilpasse hvert betonelement til det enkelte projekt og efterkomme mange af de krav der stilles til moderne byggeri med betonelementer. Arkitektens kreative rammer udvides således væsentligt ved brug af SL-Dæk i forhold til løsninger med traditionelle betondæk.

 

Kombinationen af almindelig beton og letbeton giver også dækket en markant bedre lydisoleringsevne, mens undersiden af letbeton beskytter armeringen og den belastningsbærende beton under brand, hvilket gør SL-Dækket i stand til at modstå 4 timers standardbrand uden brug af brandisolering.

 

Se videoer fra Abeo TV