Om Abeo

 

Abeo blev stiftet i 2010 baseret på en ny betonteknologi opfundet af Kristian Hertz, professor på Danmarks tekniske Universitet. Formålet var at kommercialisere de to banebrydende og patenterede betonteknologier ’Super-Lette Konstruktioner’ og ’Perlekædearmering’. Deraf kommer også navnet 'Abeo', som er latinsk og betyder "at forandre" eller "at transformere".

 

Baseret på den bagvedliggende teknologi har Abeo udviklet det Super-Lette dækelement (SL-Dækket) til opførelsen af etagebyggeri. Dækket blev lanceret på det danske marked i 2014 og er sidenhen blevet anvendt i en lang række byggeprojekter inden for både bolig- og erhvervssektoren samt offentligt byggeri.

 

Derudover har Abeo udviklet en ny broløsning – Perlekædebroer – til opførelsen af motorvejs- og jernbanebroer. Løsningen er udviklet med støtte fra Innovationsfonden.

 

I 2016 købte Ikast Betonvarefabrik (IBF) en kontrollerende ejerandel i Abeo. Med en omsætning på næsten DKK1.3 milliarder er IBF Danmark’s største producent af betonprodukter. Abeo drives som en selvstændig virksomhed under datterselskabet Industri Beton Holding, der også inkluder betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton.

 

 

 ibf betonvarer jpg perstrup logo  ØSB  Byggebjerg

abeo

 

 

Se videoer fra Abeo TV