SL-Dk Brandtest_thumbnailKryers Plads_projekt_thumb02

 SL-Dk brandtest

 

 

SL-Dækket er Verdens mest brandsikre dæk

 

En test foretaget på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut viser, at SL-Dækket har opnået den højeste brandmodstandsevne, der nogensinde er blevet målt. SL-dækket bestod uden problemer den 4 timer lange brandtest, hvilket er første gang et forsøg af denne varighed lykkes. 

 

For nyligt blev SL-Dækket testet på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI). Ved testen blev et 2,4 meter bredt SL-dæk placeret ovenpå DBI’s brandkammer i Hvidovre, hvorefter dækket blev udsat for over 1.000 graders varmepåvirkning.

 

SL-Dækket klarede testen uden problemer, og ifølge Kristian Hertz, professor ved DTU og opfinder af den bagvedliggende teknologi, var det en stor bedrift.

 

”Vi har foretaget beregninger, der viser at SL-dækket kan holde til minimum 4 timers standardbrand, så formålet med testen var at eftervise at temperaturudviklingen i beregningsgrundlaget også svarer til det faktiske forløb. Det beviste testen til fulde. Efter 4 timer var SL-dækket stadig uskadt, og vi målte nedbøjningen til blot ca. 7 cm. Til trods for at undersiden var helt rødglødende, da vi løftede dækket af, var temperaturen på oversiden blot steget 58 grader, hvilket må siges at være ret banebrydende,” siger Kristian Hertz.

 

FØDT I ILD

Årsagen til SL-Dækkets kraftigt forbedrede brandegenskaber skyldes den innovative kombination af selvkompakterende beton og letbeton, der bogstaveligt talt bliver ”født i ild”. Letbeton består nemlig af ekspanderet ler, som fremstilles i ovne ved ca. 1.200 grader. I SL-Dækket bruges den lette beton i en speciel buet geometri langs hele undersiden, som dermed beskytter både armeringen og den stærke beton mod afskalning.

 

Brandtesten påviste, at SL-dækket kan modstå minimum 4 timers brand og er dermed af DBI klassificeret til REI240. Beregninger viser at dækket kan holde endnu længere. Helt op til 4,5 time med kontorlast og 5,5 time med boliglast.

 

Læs mere om brandtesten her:

 

Bygtek.dk: Superlet betondæk er enestående brandsikkert

 

Bygnet.dk: Dansk betondæk er verdens mest brandsikre

 

Mestertidende: Danske betonelementer er brandsikre i verdensklasse

   

FLERE NYHEDER

   

Se brandtesten herunder

  
 
SL-Dk Brandtest_02

Da SL-Dækket blev løftet af ovnen efter 4 timer var undersiden 1.154 grader varm og rødglødende. Dækket var dog stadig intakt og temperaturen på oversiden blot steget 58 grader.