Kryers Plads_projekt_thumb02Kryers Plads_nyhed

 

 

SL-Dæk til krøyers plads

 

Perstrup har vundet elemententreprisen til det 10.000 kvm store boligprojekt på Krøyers Plads i Københavns Havn. Det sker efter at have præsenteret en løsning med SL-dæk, som giver NCC både hurtigere opførelsestid samt en bedre sikkerhed på byggepladsen.

  

Når boligerne på Krøyers Plads står færdige i 2015 bliver det på en af de mest centralt placerede og spændende grunde i København. Boligerne kommer til at ligge i forlængelse af 300 år gamle pakhuse og direkte ned til Københavns havnefront, skråt overfor Nyhavn.

 

Det er NCC Housing og NCC Construction som står bag opførelsen af de i alt 3 bygninger. Første etape er opført med huldæk suppleret med ståldæk yderst mod facaderne i forbindelse med halvt tilbagetrukne altaner. Men til anden etape har NCC valgt at skifte til SL-dæk. Det skyldes bl.a. bedre økonomi og muligheden for at opnå en markant hurtigere montage.

 

”Med SL-dækket har vi fået en løsning, der samler flere dele til et element. De lette ståldæk og stålbjælker bliver overflødige og samtidig kan altan- og facadefastgørelse lettere indarbejdes. Kantstøbningerne er ligeledes integreret i det leverede dæk, og befrier os for en, i arbejdsmiljømæssige henseende, uheldig arbejdsgang. Det betyder at montagen forsimples markant, og vi er af den overbevisning at vi nu kan opføre etageboligerne til tiden med betydeligt forbedrede vilkår for sikkerheden,” siger projektleder fra NCC, Klaus Iversen.

 

Ifølge Klaus Iversen har SL-løsningen samtidig gjort det muligt at opnå en række andre tidsbesparende processer. Eksempelvis har det været muligt at spare overbetonen på etagen over stuen væk, da skivekræfterne kan optages i SL-dækkene. P-dækkene leveres med opragende armering for sammenstøbning med overbeton, hvilket bl.a. betyder at elementvogne kan køre på dækkene under montagen. Derudover bliver der i dækkene indstøbt rækværksholdere, således at der let kan etableres sikkerhedsrækværk.

 

Det er arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og COBE der i samarbejde med GHB Landsskabsarkitekter har tegnet projektet til Krøyers Plads, der i øvrigt bliver det første svanemærkede byggeri i Danmark. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2015.

 

 

FLERE NYHEDER

 

 

 

Kryers Plads_03