Sl-Dæk til Innovest


Når opførelsen af den 10.000 kvm store udviklingspark, Innovest, starter i marts, bliver det med SL-Dæk som den bærende etageadskillelse. Perstrup og ØSB vandt i samarbejde elemententreprisen baseret på en løsning med Sl-Dækket. Byggeriet bliver en af de mest markante bygninger i Vestjylland og forventes at stå klar til indflytning i februar 2015.

 

Innovest visualisering3

Innovest visualisering


Den nye udviklingspark, Innovest, skal være domicil for Ringkøbing-Skjern Forsyning, men kommer også til at fungere som innovationscenter med faciliteter til både uddannelse og iværksætteri. Bygningen er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har hentet en del af sin inspiration lige uden for døren, fra Skjern Å’s svungne forløb. Derfor et huset tegnet som en stor cirkel og med en grøn rampe op til taget, som viderefører engområderne helt ind i bygningen. Netop den cirkulære formgivning var en af flere årsager til, at valget af betondæk faldt på SL-Dækket.

 

”SL-Dækket er verdens første præfabrikerede dækelement, som kan produceres med afrundede ender og sider. Det giver store fordele og betyder bl.a. at man på Innovest sparer en masse tilpasningsarbejde samt in situ-støbning, som vi langt mere effektivt kan producere på fabrikken,” siger adm. direktør i Perstrup, Karsten Sandal.

 

Foruden afrundede dæk, indarbejder Perstrup en række andre løsninger i SL-dækkene, som normalt udføres på pladsen. Eksempelvis er randarmeringen indstøbt allerede på fabrikken. Derudover er hylser til fastgørelse af sikkerhedsværn indstøbt direkte i dækkenes kanter, så værnene kan fastgøres, når dækkene ligger klar til montage på vognen. Det giver både en tidsmæssig besparelse på pladsen og et sikrere arbejdsmiljø.

 

I denne måned skal Perstrup også levere SL-dæk til et andet projekt. Det drejer sig om en ny undervisningsbygning til Gl. Hellerup Gymnasium, der er tegnet af arkitektfirmaet BIG. I dette projekt er der også indarbejdet en række nye løsninger, der foruden afrundede dæk og indstøbt randarmering tæller indbyggede vekselbjælker og såkaldte bladsamlinger, som i visse tilfælde gør det muligt at undvære bjælker.

 

”SL-Dækket er udviklet, således at man i et industrielt præfabrikeret dækelement kan få næsten den samme grad af fleksibilitet, som man traditionelt har skullet bruge in situ- eller filigran-løsninger for at opnå. Vi mener, at fremtiden ligger i at flytte processer fra byggepladsen ind på fabrikken, da det reducerer byggeomkostningerne,” siger adm. Hans Terney Rasmussen fra  Abeo.

 

Udover 10.252 kvm SL-Dæk skal Perstrup og ØSB til Innovest levere 3.092 kvm vægelementer, 2.051 kvm facadeelementer, 445 søjler, 99 forspændte bjælker samt en række specialelementer. Byggeriet vil efter planen stå fuldt indflytningsklar i februar 2015.

 

 

FLERE NYHEDER