Hvorfor Sl-Dæk?

 

Det blev anset som et stort gennembrud, da de første dækelementer blev introduceret i byggeriet for 60 år siden. Det skyldtes, at det var mere effektivt at støbe betonen på en fabrik under kontrollerede forhold end ude på byggepladsen. Bl.a. gjorde dækelementerne det muligt at reducere både opførelsestiden og byggeomkostningerne samt sikre en bedre kvalitet i støbeprocessen. 

 

De første betondæk blev oprindeligt udviklet for at efterkomme efterkrigstidens boligboom, der bestod af store kantede lejligheds- og kontorkomplekser som illustreret af eksemplerne nedenfor. Udover en høj grad af standardisering og få arkitektoniske særpræg var byggekravene på områder som indeklima, lyd, akustik, brand og miljø samtidig meget beskedne.

 

Typiske boligprojekter opført MED DÆKELEMENTER i 60'erne og 70'erne 

dækelement fra 60erne

 

I dag bruger man stadig den samme type dækelement. Ikke desto mindre er der sket meget med de krav, vi stiller til vores bygninger. Vi har fået en bedre levestandard og vil have bedre design og arkitektur, mere plads, højere brandsikkerhed, mindre støj fra naboerne, mindre CO2-udledning osv. Derfor ser vores byggeri også markant anderledes ud i dag end dengang, de første betondæk blev udviklet.

 

Moderne bolig- og kontorbyggeri

betondæk i dag

 

Det er grunden til, at Abeo nu introducerer SL-Dækket som næste generation af betondæk. Med en lang række fordele integreret i betonelementet, er SL-Dækket verdens første masseproduceret betondæk, som gør det muligt at opnå fleksibiliteten fra insitu byggeri med elementbyggeriets hurtige opførelse og høje kvalitet. 

 

Fordelene ved SL-Dækket tæller bl.a. længere spænd, forbedret lydisolering, høj brandsikkerhed, lav CO2-udledning samt en lang række af fleksible muligheder, herunder buet formgivning – en egenskab der aldrig før er set i et præfabrikeret betondæk. Derudover opfylder SL-Dækket alle moderne byggekrav og sprænger dermed rammerne for, hvad præfabrikerede betondæk tidligere har kunnet præstere. 

Se videoer fra Abeo TV

Abeo i pressen